Wat kun je worden met maatschappelijke zorg niveau 4

2 min read

Wanneer je moeite hebt met het maken van een keuze voor een Mbostart opleiding is het handig om te kijken naar het aanbod van opleidingen. Een mbo opleiding uit de sector zorg en welzijn is maatschappelijke zorg niveau 4. Deze opleiding leidt je op tot hulp verlener op gebied van maatschappelijke zorg. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan de gehandicaptenzorg, werk met verslaafden of met jongeren. Wanneer je de opleiding hebt afgerond en stages hebt gelopen kun je zelf de keuze maken in wel van de verschillende soorten doelgroepen je wilt begeleiden of verzorgen. Het is hierbij belangrijk dat je iets kiest wat je graag doet, zodat je optimaal hulp kunt verlenen.

Welke doorgroeimogelijkheden zijn er?

Wanneer je een stage hebt gekozen en ook werkelijk stage hebt gelopen, kan het zo zijn dat je bij een bedrijf gaat werken. Meestal zijn er binnen een bedrijf mogelijkheden om bij te leren, zo kan een bedrijf bijvoorbeeld een opleiding op hoger niveau aanbieden. Maar het is uiteraard ook mogelijk om na het mbo een hbo opleiding te kiezen. Je hebt op het hbo verschillende opleiding die aansluiten bij maatschappelijke zorg niveau 4. Denk hierbij aan opleidingen zoals Toegepaste psychologie, Pedagogiek en social work. Deze opleidingen leiden je op hoger niveau op tot hulpverlener. Uiteraard is het zelfs na het hbo mogelijk om verder te studeren. Zo kan je verschillende masters afronden.

Past deze opleiding bij mij?

Wanneer je deze opleiding wil kiezen is het misschien handig om bij jezelf na te denken of de opleiding wel bij jou en jouw karakter past. Wanneer dat zo is maak je het makkelijker voor jezelf. Je zal namelijk met veel meer plezier je werk doen. Het is goed om te weten dat het een opleiding is dat veel hulpverlening van jou zal eisen. Het is dan ook handig als jij al behulpzaam bent ingesteld. Maar uiteraard kun je alles leren. Andere karaktereigenschappen die handig zijn om te hebben zijn, zelfvertrouwen, betrouwbaar en verantwoordelijk. Kortom, een behulpzame persoon die graag mensen helpt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *