Het volgen van een Agile Testing cursus

2 min read
Agile testing training

Het ontwikkelen van software is een complex proces. Zeker wanneer je met een team opereert. Verschillende disciplines werken met elkaar samen, en dat kan nog wel eens voor fricties zorgen. Wanneer je met een waterdicht proces wilt werken, is het een goed idee om agile te werken. Door agile testing zorg je ervoor dat de kwaliteit van jouw opgeleverde software een stuk beter wordt. Maar hoe word je daar nu beter in? Dat kan door een agile testing training te volgen. En in dit artikel vertellen we je daar meer over.

De juiste cursus inhoud

Als team wil je natuurlijk altijd software ontwikkelen van de hoogste kwaliteit. En daarbij is het testen en agile werken erg belangrijk. Door het volgen van een cursus, leer je het agile werken eigen te maken. Daarbij wordt allereerst verder ingegaan op wat agile nu precies betekent. Het concept wordt duidelijk uitgelegd waarbij dieper wordt ingegaan op de toepassing ervan. Ook is het goed wanneer bepaalde struikelblokken worden toegelicht. Zo kun je jezelf voorbereiden op eventuele zaken die mis kunnen lopen in het gehele proces. Daarnaast wordt er diep ingegaan op verschillende begrippen in de wereld van agile werken. Zorg er ook altijd voor dat je een aanbieder vindt waarbij je met de opgedane kennis direct aan de slag kunt.

Agile testing training

De juiste aanbieder vinden

Het bekijken van de cursusinhoud is dus belangrijk. Maar waar je ook op wilt letten, is de betreffende cursusaanbieder. Want met wie je heb nu exact te maken? De cursussen kunnen veel kosten, waardoor het altijd de moeite waard is om wat verder op onderzoek uit te gaan. Let bijvoorbeeld op de recensies van aanbieders. Wordt er positief gepraat over de aanbieder, of is er weinig te vinden? Een betrouwbaar bedrijf heeft altijd veel recensies die je kunt teruglezen. 

Daarnaast zijn er veel verschillende cursussen die je kunt volgen. Denk bijvoorbeeld aan een online cursus. Wat in dit geval niet bepaald een goed idee is. Het is namelijk iets dat je met je team leert, waardoor een individuele cursus lastig wordt. Een cursus op locatie is dan ook in veel gevallen een beter idee. Daarbij leer je bijvoorbeeld bij een bedrijf op locatie of op een speciale cursuslocatie. Meestal bestaan dit soort cursussen uit meerdere dagen. Het is namelijk zo dat het vaak complexere cursussen zijn, waardoor het moeilijk is om het op een dag te plannen.

Al met al kan het proces van het vinden van een goede aanbieder lastig zijn. Je wilt immers de juiste keuze maken, omdat het vaak om een proces gaat dat veel geld kost. En de complexiteit van het onderwerp speelt natuurlijk ook een grote rol. Wees dan ook niet bang om even de tijd te nemen om jezelf van de juiste informatie te voorzien. En het opvragen van informatie in je netwerk is ook altijd een goed idee. Het volgen van dit soort cursussen kunnen immers de kwaliteit van werken enorm verbeteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *