MUAD-alumna wint Europese award voor gebiedsontwikkeling in Schiedam

12-10-2017

Lydia Buist, alumna van de MUAD en werkzaam bij de gemeente Schiedam, viel onlangs in de prijzen met haar gebiedsontwikkelingsprogramma ‘Schiedam in Beweging’. Het Europese kennisuitwisselingsprogramma Urbact riep Schiedam uit tot Good Practice City.

Met de toekenning van deze Award geeft Urbact aan dat Schiedam een pragmatische en duurzame oplossing heeft gevonden voor een grootstedelijk vraagstuk. Directeur Lydia Buist van ‘Schiedam in Beweging’ zal dit najaar in Estland aan haar Europese collega’s toelichten op welke wijze deze integrale aanpak de stad een stevige impuls heeft gegeven op het gebied van sport, groen, wonen en economie.

Rode draad van ‘Schiedam in Beweging’ is de wens van de gemeente om kansen voor de stad en haar inwoners te creëren en sociale stijging te bewerkstelligen. Door slim dubbel grondgebruik bij de aanleg van rijksweg A4 beschikt Schiedam nu over een modern sportcomplex en een park in plaats van een open snelweg. Tegelijkertijd levert de verhuizing van sportclubs naar het tunneldak op de rijksweg elders in de stad ruimte voor woningbouw. ‘Schiedam in Beweging’ is een gebiedsontwikkeling waarbij vitale sportclubs ontstaan, drie nieuwe multifunctionele sportaccommodaties en twee nieuwe woonwijken verrijzen waaronder een complete all electric wijk van circa 550 woningen. Belangrijk is ook de participatie van alle sleutelfiguren bij het ontwerpen en uitvoeren van deze gebiedsontwikkeling, waardoor een brede, sterke betrokkenheid bij het programma is ontstaan. Het is een vorm van gebiedsontwikkeling-nieuwe stijl voor een gemeente, reden om dit programma met een Europese Award te onderscheiden.

Voor meer info zie ook: https://vng.nl/onderwerpenindex/europa/europees-milieubeleid/nieuws/good-practice-city-label-voor-schiedam-in-bewegingainable-communities

 

 

Volg ons op:

Ga naar LinkedIn groep  Ga naar Twitter  Ga naar YouTube kanaal

 

Contact:

MUAD
PAdualaan 99, Utrecht
muad@hu.nl

 

Geaccrediteerd door:

Logo NVAO
 

Deelnemende hogescholen:

      Naar de website van Saxion Hogescholen